niedziela, 10 lipca 2011

Biała czekolada z malinami

Z tej samej, co wczorajszy przepis na sos ziołowy, ulotki Arli, podaje dzisiaj fajny przepis na prosty, szybki deser z białej czekolady i malin.

Składniki
400 ml śmietanki do ubijania
300 g białej czekolady
2 jajka
6-8 dl malin

Wykonanie
1. Ubić śmietankę.
2. Rozpuścić czekoladę na w garnuszku postawionym na parze.
3. Ubić jajka ii ubijając dodawać powoli przestudzoną czekoladę.
4. Dodać śmietankę.
5. Przelać do formy 1,5 l.
6. Zmiksować kilka malin i kliknąć z wierzchu śmietanki.
7. Wstawić do zamrażarki na 3-4 godziny.
8. Przed podaniem przenieść na pół godziny do lodówki.
9. Udekorować malinami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...