Dzisiaj mamy tort wegetariański z masą z gotowanych na twardo jajek o smaku curry. Jeżeli ktoś nie lubi curry, może z niego zrezygnować i dodać tylko posiekany koperek lub szczypiorek albo jedno i drugie. Przepis na chlebek tu
Składniki na nadzienie
3 jajka na twardo posiekane
1 kwaskowate jabłko pokrojone w małą kostkę
1/2 dl posiekanego drobno pora
2 łyżeczki curry
1 dl gęstej śmietany
1 pęczek koperku
sól, pierz do smaku
1 dl majonezu i 1 dl śmietany (18 proc.) do wysmarowania wierzchu i boków tortu
składniki do przybrania
1. Połączyć wszystkie składniki nadzienia. Przyprawić solą, pieprzem i wymieszać ze śmietaną.
2. Nadzieniem przełożyć warstwy chlebowe.
3. Boki i wierzch tortu posmarować majonezem połączonym ze śmietaną.
4. Tort przybrać według własnego gustu i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz