poniedziałek, 24 października 2011

Sos do makaronu, ryżu lub kaszy

Składniki
1 cebula
1/2 malego pora
pół brokuła
1 marchew
1 mały patison
pędy bambusa (puszka lub słoiczek)
1 puszka lub kartonik przecieru pomidorowego
3 łyżki smiatany
sól, pieprz, curry
Wykonanie
1. Cebulę i por cienko pokroić.
2. Brokuła podzielić na małe różyczki.
3. Marchew i patisona pokroić w słupki.
4. Na oleju podsmażyć cebulę i por. Dodać marchew, patisona, brokuły i pędy bambusa.
5. Dusić kilka minut, aż warzywa będą al dente.
6. Dodać przygotowany wg. przepisu na opakowaniu farsz sojowy.
7. Zamieszać, dodac przecier, smietane i przyprawy.
8. Podawać z makaronem, ryżem lub kaszą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...