Pytt-i-panna to bardzo popularne danie w Szwecji. U nas wersja wegetariańska.
3-4 parówki sojowe
2 cebule
sól, pieprz
olej do smażenia
2. Usmażyć je i posolić.
3. Oddzielnie usmażyć posiekaną cebulę, oddzielnie parówki w plasterkach.
4. Wszystko wymieszać razem i podgrzać.
5. Podawać z sadzonymi jajami oraz konserwowanymi buraczkami.
Składniki:
10 ziemniaków3-4 parówki sojowe
2 cebule
sól, pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę ok. 0,5-1 cm.2. Usmażyć je i posolić.
3. Oddzielnie usmażyć posiekaną cebulę, oddzielnie parówki w plasterkach.
4. Wszystko wymieszać razem i podgrzać.
5. Podawać z sadzonymi jajami oraz konserwowanymi buraczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz