Maoz to międzynarodowa sieć specjalizująca się w serwowaniu falafli. David Lebovitz poleca menu z paryskich "outletów" Maoz (jeden w V dzielnicy, rue Xavier Rivas). Dodatkiem do falafli są surówki z kapusty, sałatki z kuskusa, pikle warzywne, marynowane marchewki itd.
Specjalnością Bob's Kitchen 74 rue des Gravilliers są soki, smoothies, muffinki, apple pie, organiczne jogurty, naleśniki:
Minimalistyczny wystrój, cicha muzyka jazzowa w tle, miła obsługa sprawiają że miejsce to stało się ostatnio jednym z najmodniejszych wegetariańskich miejsc w mieście.
Właściciel Marc Grossman jest także autorem dwóch książek, które można kupić na miejscu:
I jeszcze można zabrać coś ze sobą:
Niedaleko Centrum Pompidou mieści się Le potager do Marais (rue Rambuteau).
W menu na przykład quinoa burger z sosem z orzeszkami piniowymi, piure z marchewki, surówka:
A na deser flan z marchewki i pomarańczy:
A na koniec restauracje organiczne i bio:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz