wtorek, 5 kwietnia 2011

Wegetariański Paryż


Maoz to międzynarodowa sieć specjalizująca się w serwowaniu falafli. David Lebovitz poleca menu z paryskich "outletów" Maoz (jeden w V dzielnicy, rue Xavier Rivas). Dodatkiem do falafli są surówki z kapusty, sałatki z kuskusa, pikle warzywne, marynowane marchewki itd.


Specjalnością Bob's Kitchen 74 rue des Gravilliers są soki, smoothies, muffinki, apple pie, organiczne jogurty, naleśniki:

Minimalistyczny wystrój, cicha muzyka jazzowa w tle, miła obsługa sprawiają że miejsce to stało się ostatnio jednym z najmodniejszych wegetariańskich miejsc w mieście.
 Właściciel Marc Grossman jest także autorem dwóch książek, które można kupić na miejscu:
I jeszcze można zabrać coś ze sobą:
Niedaleko Centrum Pompidou mieści się Le potager do Marais (rue Rambuteau).


Piękne wnętrza, a obok sklep, w którym można kupować wiele pyszności (tu)

W menu na przykład quinoa burger z sosem z orzeszkami piniowymi, piure z marchewki, surówka:
A na deser flan z marchewki i pomarańczy:

A na koniec restauracje organiczne i bio:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...