środa, 13 kwietnia 2011

Tort wegetariański wiosenny

Kolejny tort wegetariański z tanim i prostym nadzieniem, w skład którego wchodzą m.in. rzodkiewki, ogórek i koperek, czyli taki wiosenny: pachnący świeżością i cieszący oczy kolorami. Jak zwykle ciasto na chleb tu

Nadzienie
3 jajka ugotowane na twardo i posiekane
pęczek posiekanych rzodkiewek
posiekany ogórek
pół papryki czerwonej lub żółtej pokrojonej w drobną kostkę
posiekany koperek (2-3 łyżki)
sól, pieprz 
2 dl śmietany 18 proc.
2 dl majonezu

1. Połączyć jajka z rzodkiewką, ogórkiem, papryką i koperkiem.
2. Majonez wymieszać ze śmietaną.
3. Połowę majonezu wmieszać w nadzienie, którym przełożyć krążki chleba.
4. Resztą majonezu posmarować wierzch i boki tortu.
5. Udekorować według własnego poczucia estetyki. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...