Kolejny tort kanapkowy, tym razem bez okazji. Chleb pieczony w okrągłej tortownicy z podwójnej porcji składników według przepisu
Nadzienie do tortu
1. warstwa
3 jajka na twardo posiekane
1 jabłko posiekane
1/2 dl posiekanego pora
2 łyżeczki curry
1 dl śmietany
2. warstwa
2 awokado pokrojone w kosteczkę
1 jabłko pokrojone w kosteczkę
1/2 dl pora posiekanego
10 oliwek pokrojonych w plasterki
1 dl białego serka śmietankowego lub majonezu
sól, pieprz
1 dl śmietany 18 proc.
kiełki słonecznika
papryka czerwona
owoce miechunkiperuwiańskiej
Nadzienie do tortu
1. warstwa
3 jajka na twardo posiekane
1 jabłko posiekane
1/2 dl posiekanego pora
2 łyżeczki curry
1 dl śmietany
2. warstwa
2 awokado pokrojone w kosteczkę
1 jabłko pokrojone w kosteczkę
1/2 dl pora posiekanego
10 oliwek pokrojonych w plasterki
1 dl białego serka śmietankowego lub majonezu
sól, pieprz
Do posmarowania wierzchu i boków tortu
2 dl majonezu1 dl śmietany 18 proc.
Do dekoracji
pomidorki koktajlowekiełki słonecznika
papryka czerwona
owoce miechunkiperuwiańskiej
Miechunka peruwiańska |
Po upieczeniu i wystudzenia chleba, kroimy go na trzy części w poprzek, jak zwykły biszkopt, i smarujemy każdą warstwę nadzieniem. Wierzch i boki smarujemy majonezem ze śmietaną i dekorujemy. Końcowy efekt na zdjęciu:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz