sobota, 14 stycznia 2012

Pasztet z cukinii

 Do pasztetu zamiast jednej cukinii można dodać bakłażan lub zamienić nim wszystkie cukinie.Nie musisz dodawać brokuła, jak nie masz. Można dorzucić cienko pokrojony kawałek pora. Im więcej własnej kreatywności, tym lepiej. Ważne, żeby konsystencja pasztetu przed pieczeniem była dosyć gęsta.

Składniki:
3 małe cukinie starta na dużych oczkach tarki
1 marchew starta na dużych oczkach tarki
2 cebule posiekane
pół pokrajanej w kostkę papryki czerwonej
20 dag pieczarek
1/3 brokuła w małych cząstkach
3 jajka
szklanka kaszy manny
około szklanki bułki tartej
8 łyżek oleju
posiekana natka
sól, pieprz, papryka słodka w proszku

Wykonanie:
1. Podsmażyć cebulkę.
2.Wymieszać wszystkie składniki, aby mieszanina była dosyć gęsta. Jeśli jest rzadka, dodać więcej bułki tartej.
3. Przyprawić i skropić po wierzchu oliwą lub olejem.
4. Piec w podłużnej blaszce przez godzinę w temp. 180 stopni.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...