Dzisiaj absolutna improwizacja z sosem. Ale wyniki są lepsze niż spodziewane. Spójrzcie na składniki sosu:
kawałek pora
pól selera
1 cebula cukrowa
pół malej cukinii
kilka grzybków mun
pół opakowania tofu wędzonego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pół szklanki śmietany 18 proc.
2. Na rozgrzany olej na patelni wrzucić najpierw cebulę z porem. Podsmażyć lekko. Dodać tofu pokrajane w kosteczkę.
3. Dodać cukinię pokrajaną w kosteczkę.
4. Dodać grzybki mun, ugotowane zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podgotować 5 minut.
5. Dodać koncentrat i wszystko rozmieszać ze śmietaną.
6. Przyprawić solą, pieprzem i curry.
Składniki sosu
1 marchewkakawałek pora
pól selera
1 cebula cukrowa
pół malej cukinii
kilka grzybków mun
pół opakowania tofu wędzonego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pół szklanki śmietany 18 proc.
Wykonanie
1. Marchew i seler pokroić w słupki, cebulę i pora w krążki.2. Na rozgrzany olej na patelni wrzucić najpierw cebulę z porem. Podsmażyć lekko. Dodać tofu pokrajane w kosteczkę.
3. Dodać cukinię pokrajaną w kosteczkę.
4. Dodać grzybki mun, ugotowane zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podgotować 5 minut.
5. Dodać koncentrat i wszystko rozmieszać ze śmietaną.
6. Przyprawić solą, pieprzem i curry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz